A Bajnokok Ligája méltán a milliomosok versenye: lélegzetelállító bónuszok

Olvasási idő: 2 perc

Nem véletlen, hogy minden klub a BL-be vágyik, az UEFA bőkezűen jutalmazza azokat, akik a legjobb kupasorozatban lépnek pályára. A Bajnokok Ligája nem pusztán a legnagyobb klubok számára nyújt jelentős pénzügyi támogatást. Jókora pénzdíj jár a kisebbek számára is, a részvétel nem csak több szezonra biztosíthatja jövőjüket, de teljesen új gazdasági lendületet is adhat a számukra.

Kövessék közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

Az európai klubfutballban a Bajnokok Ligája a legnépszerűbb és legjövedelmezőbb labdarúgó kupasorozat. Jelenleg a BL-csoportkör elérése is több millió eurót ér, de pénzdíj jár minden győzelem és döntetlen esetén, milliókkal jutalmazzák a negyeddöntőket, elődöntőket és a döntőbe kerülést is. A klubok tehát a rajtpénzt és a győzelmi prémiumokat összeadva, biztosan a megfelelő jutalmazásban részesülnek. De vajon mely klubok keresték eddig a legtöbbet a Bajnokok Ligája során?

Jelen állás szerint az új spanyol bajnok a Real Madrid lépte át elsőként a bűvös 100 millió eurós küszöböt, de elődöntős ellenfele, a Bayern München is sok milliós pénzösszeget focizott már össze.

Mennyit keresnek a döntősök?  

Aki pedig bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe, az további 15,5 millió eurót (hozzávetőlegesen 5,6 milliárd Ft) kap. És persze ott van még az a bőkezű bónusz is, amelyet az összesített győztesnek szánnak. A 2022-2023-as szezonban ezt a Manchester City tudhatta a magáénak, miután az isztambuli fináléban legyőzte akkori ellenfelét.

A teljes rangsor:

              1. Real Madrid – 103 millió euró (39,7 milliárd Ft)
              2. Bayern München – 99,7 millió euró (38,4 milliárd Ft)
              3. Manchester City – 87 millió euró (33,5 milliárd Ft)
              4. Paris Saint-Germain – 87 millió euró (33,5 milliárd Ft)
              5. Borussia Dortmund – 86,6 millió euró (33,4 milliárd Ft)
              6. FC Barcelona – 82,1 millió euró (31,6 milliárd Ft)
              7. Atletico Madrid – 81,7 millió euró (31 milliárd Ft)
              8. Arsenal – 73,9 millió euró (28 milliárd Ft)
              9. FC Porto – 63,6 millió euró (24 milliárd Ft)
              10. SSC Napoli – 58 millió euró (22 milliárd Ft)

A szezon csúcspontja a Wembleyben: Real Madrid – Dortmund

A Bajnokok Ligája koronázatlan királya kétségtelenül a Real Madrid, aki mindeddig tizennégy alkalommal nyerte meg a klubversenyt. Miután az elődöntőben büntetőkkel kiütötte a legnagyobb favoritnak számító Manchester Cityt, most joggal fáj a foga a tizenötödik trófeára is. Kérdés, mennyire lesz nehéz dolga, hiszen a döntő sok meglepetéssel szolgálhat még. Ellenfelük az elődöntőben meglepetést okozó Dortmund lesz, a szurkolók pedig végig a csapatuk mellett fognak állni. A csapatkapitány Marco Reus ezután a mérkőzés után távozik, szép búcsú lenne, ha végre a magasba emelhetné a BL-serleget.