A hónap utazása: az AC Milan utolsó hazai bajnokiját játssza – akár bajnok is lehet

Olvasási idő: 2 perc

A Serie A idei küzdelme olyan kiélezett, mint még soha. Nemrég még úgy tűnt, hogy az AC Milan probléma nélkül megnyeri a Scudettót, de a kiváló formában játszó Inter és a motiválatlan Nápoly továbbra sem tett le arról, hogy végül ők emeljék magasba a trófeát. Az Európa Ligában való indulásért is szoros a küzdelem. Az olasz foci kedvelői tehát biztosan nem unatkoznak.

A tavalyi szezonban az AC ősi városi riválisa, az Internazionale megtörte a Juventus 9 éves hegemóniáját, jelenleg pedig rég nem látott összecsapás folyik a Rossoneri és a Nerazzurri között, természetesen a bajnoki címért. A helyzetet tovább fokozza, hogy a két klub a Coppa Italia elődöntőjében is találkozott, amelyen veletek együtt mi is részt vettünk. A visszavágón az Inter volt sikeresebb, ők játszatnak majd a kupadöntőben. Az AC Milannak így eggyel több oka van, hogy megnyerje a Serie A-t, az utolsó hazai bajnokijukon a kellemetlen bergamói Atalanta együttesét fogadják majd.

„Természetesen az Inter az egyik riválisunk, de nem szeretjük a Juventust és a Bergamóiakat sem!″

Így vélekedett Umberto, akivel az egyik helyi bárban beszélgettünk a reggeli kávéja közben (kb. 11:15-kor). Az AC Milannak több mint 40 éve szurkol, első meccsét nagyapjával közösen tekintette meg, pont az Atalanta ellen.

Az Atalanta Bergamo nem túl népszerű a divat városában, akár a fekete-kék, akár a vörös-fekete oldalon, egyszerűen itt nem látják szívesen az Atalanta rajongókat. Ezért zajos hangulat, talán még a bajnoki cím ünneplése is várható.

A mérkőzés dátuma: 2022.05.15.
Helyszín: San Siro, Milánó

Az aktuális utazási feltételeket OLASZORSZÁGBA ITT találjÁTOK.

Tudtátok, hogy?

  • „Az ördögök csapata leszünk, színeink vörösek, mint a tűz és feketék, mint a félelem!”– jelentették ki az AC alapítói 1899-ben.
  • A korábbi olasz miniszterelnök és az AC Milan vezetője, Silvio Berlusconi a Serie A küszöbén áll új csapatával, az AC Monzával.
  • Az Atalanta Bergamot korábban alapították (1907), mint az Internazionalet.

Jobb egyszer átlélni, mint százszor olvasni

Facebookon, Instagramon és blogjainkban mindent megmutatunk, amit ügyfeleink a túrák során tapasztalnak.

A San Siro Stadion 96 éves, de már ismert a projekt egy új közös stadion felépítésére, amely a „Cathedral” nemes nevet viseli majd. Ha át szeretnétek élni, milyen a történelmi San Siro hangulata, amely 80 018 néző befogadására képes, akkor éljetek a lehetőségekkel.

Szeretnél hasonló utazáson részt venni? Válogass kínálatunkból és ajándékozd meg magad, vagy ismerősöd egy hamisítatlan sportélménnyel.

További ajánlataink:

FA-kupa döntő Liverpool – Chelsea (repülővel), London
Finalissima döntő (EB győztes vs Copa América győztes) Olaszország – Argentína (repülővel), London
Serie A: AC Milan – Atalanta (repülővel)

AKTUÁLIS UTAZÁSI AJÁNLATAINKAT ITT TALÁLJÁTOK