Ahol a foci mellett és az étel is kiváló: fedezzétek fel a londoni street food világát

Olvasási idő: 2 perc

Hallottatok már a Whitecross Streetről? Egy londoni Premier League meccs mellé fokozottan ajánljuk ezt az Islington kerületében található utcát. Már több száz méter távolságból érezni a piacról áradó ínycsiklandozó illatokat. A Whitecross Street az a hely, ahonnan garantáltan elégedetten fogtok távozni.

Kövessétek közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

Útjaink semmiképp sem csak 90 perc fociból állnak, igyekszünk minden szempontból felejthetetlen élményt kínálni, felfedezni a kulturális emlékeket, látványosságokat, és előszeretettel kóstolunk helyi specialitásokat is. Ha angol fociról van szó, az autentikus élményhez a kocsmák is hozzátartoznak, ahol a kedvenc csapatotok dalait is elénekelhetitek a szurkolótársakkal. Angliában a meccsnap órákkal a a kezdőrúgás előtt megkezdődik, és még utána is sokáig tart.

Whitecross Street Market, a változatos világkonyha

Az ínyenceknek kötelező program a Whitecross Street, amely Londonban, Islington kerület történelmi központjának közelében található. Az itt található szabadtéri piac az egyik legrégebbi az egész városban, és hatalmas, változatos kínálatáról híres. Hétköznaponként, főleg dél környékén óriási a választék. A piac a helyiek és a környéken dolgozók körében is nagyon népszerű, szóval nem egy tipikus turistalátványosságról van szó. A világ különböző pontjairól találunk itt élelmiszereket, a kiváló gyorskajáiról pedig szintén híres.

Marha- vagy esetleg sertéshúst fogyasztanátok?

A széles kínálatból mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A klasszikus amerikai gyorskaja kedvelőinek ott vannak a hot dogok és a hamburgerek, de van olasz tészta, lasagne, és az egzotikus ételek kedvelőinek thaiföldi, mexikói, libanoni és karibi konyha is. Bátran ajánluk például a Smokin´ Aces Barbecue sátrát, ahol a kiváló mac and cheese (sajtos makaróni) mellé marhaoldalast, tépett disznóhúst vagy akár kolbászt is kérhetünk. A Karuna nevű standdal sem lehet mellényúlni, ahol menü formájában háromféle currys rizst kóstolhattok meg, húsos és vegán verzióban is.