Aki szereti a futballt, annak át kell élnie egy mérkőzést Milánóban

Olvasási idő: 5 perc

Olaszország a világ egyik legfanatikusabb futballkedvelő országa. Erről az AC Milan – Internazionale milánói városi derbije során tanúbizonyságot is szereztünk. A Lombardia régió székelye rendkívül népszerű a magyar utazók körében. Összegyűjtöttük, miért érdemes Milánó városába utazni.

Kövessék közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

Édes élet olasz módra

Az olaszok sok szempontból igazán inspiráló életmódot folytatnak. Az ismerősökkel való találkozás során jut elegendő idő és ok az ölelésre, egy rövid, fesztelen csevegésre. Délután mintha megállna az élet (néha szó szerint, érdemes ellenőrizni az éttermek nyitvatartási idejét), az olaszok néha órákon át tudnak beszélni örömeikről és gondjaikról. De az olaszos életérzés egyedülálló módját tükrözi az is, hogy munkaidő után az emberek nagy része mindig egy-egy aperitivo köré gyűlik, melyhez a bárok ingyenes harapnivalót is biztosítanak.

Tagadhatatlan, életmódjuk egyik alappillére a közösségi élet. Töltsenek hát Önök is minőségi időt a helyiek körében. Hallgassák, ismerjék meg őket, hangolódjanak rá az életritmusukra, gyönyörködjenek az olasz nyelv szépségeiben. Szerencséjük lesz, hiszen az olasz a könnyen tanulható nyelvek közé tartozik.

Mit együnk, ha éhesek leszünk?

Bár az utazó bloggerek rengeteg tippet, ötletet kínálnak a számunkra, hogy teljes legyen a gasztronómiai élmény, néha nem árt a spontaneitás. Csak úgy sétálni a környéken, kicsit elveszni, elkerülni a turistacsapdákat. Az ember nem is gondolná, mennyi sok meglepetésre, új ízre bukkanhat. Mi magunk is így fedeztünk fel egy kis kávézót, mely mennyei süteményeket kínált a vendégek számára. A kávé 1 euró 20 cent, a croissant töltelékkel együtt 1,40 euróba került. De a spontaneitásnak engedve eljutottunk egy olyan étterembe is, ahol a szakács már közel 40 éve készíti a híres milánói pizzát (a nápolyinál némiképp vastagabb tésztájú).

A városban a Michelin-csillagos éttermektől kezdve, a visszafogott, családias vendéglőkig valóban minden megtalálható. Az olasz konyha az egészséges életmódra is inspirálóan hat. A kisebb adagok, a sok szezonális alapanyagból készülő fogások mellett bizton nem maradunk éhen.

Mit nézzünk meg, ha Milánóban járunk?

A rossz nyelvek azt mondják, Milánóban nincs mit csinálni. Nem értünk egyet! Egy milánói repülőút kellemes változás lehet az angliai, spanyolországi vagy távol-keleti utazásokhoz képest. Közel van, repülővel alig több mint egy óra.

Ha a sport miatt utaznának, egy San Siro-beli túra, vagy egy látogatás a Casa Milan-ba, az AC Milan trófeákkal bővelkedő múzeumába, rögvest kihagyhatatlan program. A motorsport kedvelőinek az Alfa Romeo múzeumot ajánljuk. És ha már valamennyi sporthoz kötődő látványosságot körbejártunk, akkor mindenképp érdemes megfontolni egy-egy környékbeli mérkőzés (Monza, Bergamo) megtekintését is.

Ha kultúra miatt keresnék fel a várost, semmi gond! Leonardo da Vinci – a festő, a tudós, a matematikus, a feltaláló és szobrász – alakjához kötődő múzeumok, műemlékek meglátogatása is maradandó élmény. Leonardo kisebb megszakításokkal mintegy két évtizedig Milánóban dolgozott, így rengeteg alkotását csodálhatjuk meg, ha a városban járunk. Egyik legismertebb festménye például, Az utolsó vacsora épp Milánóban található.

Ha pedig a divat miatt keresnék fel a várost, Milánónál tökéletesebb választás aligha akadhatna a számunkra. A divat fővárosa végtelen inspirációt kínál ruhatárunk kiegészítéséhez, felfrissítéséhez. Kell ennél több indok?

Bergamo

Bergamo városát sokan csak a Milánó felé vezető út egyik megállójának tekintik. A város azonban sokkal többet tud nyújtani a számunkra, minden megtalálható itt, amit egy olasz várostól elvárunk.

Rendszeresen rendezik itt meg például a Giro d’Italia kerékpárversenyt. A La Marianna cukrászdában a népszerű fagylalt, a stracciatella titkára bukkanhatunk. De felfedezhetjük itt a Cittá Alta, a 16. századi városfallal körülvett, középkori várost is, mely az UNESCO világörökség része, és ahonnét tiszta időben Milánó legmagasabb épületei is jól láthatók.

Nem is gondolná az ember, hogy ebben a 120 ezer lakosú „kisvárosban” mennyi érdekes látnivalót lehet találni. Ha azonban mégis inkább a természetet részesítenénk előnyben a történelem helyett, remek alternatíva lehet a Comói-tó felkeresése.

San Siro

Egy futballrajongó szavaival élve, aki szereti a futballt, annak a San Siro kötelező látnivaló Milánóban. Az 1926-ban épület stadion egy ajándék volt az AC Milan számára az akkori elnök Piero Pirelli részéről. Napjainkban, mérkőzések idején fesztiváli hangulat uralkodik a környékén. Ételek és italok széles választéka vár ránk, bent a stadionban pedig felejthetetlen hangulat.

A sors különös fintora, hogy mégis évek óta bizonytalanság övezi Milánó eme emblematikus stadionjának a sorsát. A városvezetés és az Internazionale, valamint az AC Milan elöljárói évek óta egyeztetnek egymással egy új stadion megépítéséről, egyelőre azonban végső megállapodás még nem született. Használják hát ki az alkalmat, amíg teheti! Látogassanak el Milánó városába, a FociTour segíthet Önnek megtalálni a legjobb mérkőzésekre szóló belépőjegyeket, hogy garantált legyen a szórakozás, és kellemes élményekkel térjenek haza. Épp mint egyik kedves ügyfelünk, aki nemrégiben pár kellemes napot töltött el az olasz városban:

„Május 5.-én voltunk AC Milan-Genoa meccsen.Először jártunk nagyobb meccsen,ezért izgalommal töltött el bennünket,hogy hogyan jutunk be,hogy találjuk meg a helyünket….de szerencsére minden úgy volt ahogy mondták,a bejutás is roppant egyszerű volt.Annak ellenére is hogy az utat magunknak szerveztük mindvégig segítőkészek voltak és sok dologban segítettek.Remek szervezés,korrekt csapat.Legközelebb is őket fogjuk választani!”