Az angol futball rejtett büszkesége – gyertek velünk a Craven Cottage-re!

Olvasási idő: 4 perc

A Fulham stadionja az angol labdarúgás egyik legendás szentélye. A Craven Cottage jelentősége megkérdőjelezhetetlen a futballtörténelemben. Az 1879-ben alapított Fulham egyike a legrégebbi angol kluboknak, stadionja pedig a legrégebbi egész Londonban.

Kövessétek közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

Bár a Fulham nem tartozik a legnagyobb angol klubok közé, a csapat népes szurkolótáborral rendelkezik, hazai pályája, a Craven Cottage pedig egy ikonikus hely, amely a Temze melletti fekvésének és tradicionális stílusának köszönhetően páratlan atmoszférával rendelkezik.

Egy pavilon, mint egy vadászház maradványa

Ez a stadion másfajta élményt kínál, mint a modern arénák. Ha szenvedélyes szurkolókat és hagyományos angol futballkultúrát akartok látni, itt a helyetek! Fulhamben az emberek nagyon szeretik a focit, és ti is könnyen megszerethetitek a csapatot. A stadionnak van egyfajta régies bája, főleg ami a Johnny Haynes Stand nevet viselő főlelátót illeti, ami Anglia legrégebbi lelátói közé tartozik. A stadion másik ikonikus része a The Cottage Pavilion – a kis épület a stadion egyik sarkában található, és érdekessége, hogy régen vadászházként működött.

Új lelátó, kilátással a Temzére

A Craven Cottage jelenleg is felújításon esik át. Mi is elmentünk megnézni, hogyan zajlik az építkezés, miközben a Premier League új szezonja már elkezdődött. A stadionban a déli fekvésű Riverside Stand átépítése zajlik, amely közvetlenül a Temze folyó mellett található. Az átépítéssel egy modern, éttermekkel és kávézókkal ellátott komplexumot hoznak létre, emellett a stadion befogadóképességét 29 600 főre növelik. Ha elkészül, a Riverside lesz a Craven Cottage legmodernebb része, de a stadion a továbbiakban is megőrzi régies báját és történelmi hangulatát.

Emile Smith Rowe, a Fulham új kulcsjátékosa

Egyre több kiváló képességű focista számára vonzó a Fulham, így a dél-londoni csapat idén akár a Premier League egyik kellemes meglepetése is lehet. A klub legnagyobb idei nyári fogása kétségkívül Emile Smith Rowe volt. Az angol labdarúgás egyik nagy tehetsége Fulhamben próbálja meg újra felépíteni magát, miután egy hosszú sérülés megakasztotta a fejlődését az Arsenalban. A szezon első mérkőzései azt sugallják, hogy ESR vezéregyéniséggé válhat a csapatban.

De ez nem minden – visszatért Fulhambe a bal oldali mindenes Ryan Sessegnon, a védelembe Jorge Cuenca érkezett a Villarrealtól és a dán válogatott Joachim Andersen a városi rivális Crytal Palace-t hagyta ott. Ha még megemlítjük a kapuban Bernd Lenót, a középpályán Andreas Pereirát és Iwobit, valamint a támadósorban Munizt és Adama Traorét, akkor elmondhatjuk, hogy egy nagyon érdekes, változatos csapat áll Marco Silva menedzser rendelkezésére.