Bajnokok Ligája elérhető közelségben? Irány Lipcse!

Olvasási idő: 4 perc

A magyar szurkolók sajnos ezúttal nem élvezhetik a Bajnokok Ligája hangulatát az országhatáron belül, de Európa szerte több érdekes lehetőség akad, amiket érdemes megragadni! Tartsatok velünk a legjobb mérkőzésekre, mi ott leszünk többek között Lipcsében és Belgrádban is!

Kövessétek közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

A BL megreformálása után a csapatok már nyolc mérkőzést játszanak nyolc különböző ellenféllel szemben. A Bundesligából idén öt csapat is felkerült a BL-főtáblára. A német focival kapcsolatban mindenkinek elsősorban a Bayern München jut eszébe, amely a Dinamo Zagreb elleni 9:2-s rekordgyőzelem után az idényben még a Benficát, a Paris Saint-Germaint és a pozsonyi Slovant is vendégül látja.

A város, ahol magyaroknak is drukkolhatsz

München mellett azonban ne felejtsük el azt a várost sem, ahol Szoboszlai Dominik igazán berobbant a köztudatba, és ahol jelenleg is két magyar válogatott játékos szerepel Gulácsi Péter és Orbán Willi személyében – ez Lipcse.

A lipcseiekhez nem volt túl kegyes a sorsolás, az Atlético Madrid elleni idegenbeli kezdés után ugyanis olyan nagyágyúkat fogadnak Gulácsi Péterék, mint a Juventus és a Liverpool. Ha ez nem lenne elég, a gyengébb kalapokból is olyan roppant kellemetlen ellenfelek jönnek, mint az Aston Villa és a Sporting.

Lipcse kiemelt látnivalói közé tartozik a Régi Városháza (Alter Rathaus) és a Népek csatájának emlékműve (Völkerschlachtdenkmal), amely a napóleoni háborúk egyik legnagyobb csatájának állít emléket. A város nemcsak a látványosságai miatt közkedvelt – érezhetően könnyen és nagyon gyorsan belopja magát az emberek szívébe a hangulatával.

Goethe kedvenc kocsmája és egy kiváló szurkolói zóna

Hallottatok már a lipcsei Auerbach-pincéről (Auerbachs Keller)? A hírnevét Goethe nagyszabású művének, a Faustnak köszönheti. Goethe fiatalon sokszor járt oda borozni, és az ott található egyik festmény ihlette a történelem egyik legnagyobb hatású művét. Ráadásul maga a hely is szerepel a Fausztban, Mefisztó ugyanis a mű elején elviszi oda a főszereplőt. Az Auerbach ma egyben étterem is, amely kimagasló gasztronómiai élményt kínál.

Amikor pedig ideje elindulni a meccsre, újabb élvezetek várnak ránk, hiszen a stadion közelében található szurkolói zónában mindig sok standot találni és érdekes kísérőprogramokban, például vetélkedőkbem vehetünk részt.

RB Aréna: sokféle étel barátságos áron

Ha szeretnétek harapni valamit a mérkőzés előtt vagy közben, a Red Bull Arénában gazdag kínálat vár mindenkire. A stadionban a klasszikus ételeken kívül halat és pékárut is kapni, de a vegánok is találnak kedvükre valót. A kínálatból nem hiányozhat a klasszikus perec sós és sajtos verziója, valamint az olyan különlegességek, mint a füstölt hal zsemlében (mindössze 4,70 euróért), míg a németek klasszikusa, a Currywurst zsemlében (4,90 euró) és hasábburgonyával (6,90 euró) is kapható. Mindenhez saját ízlésünk szerint választhatunk szószt, felár nélkül.

Bajnokok Ligája a közelben

Október másodikán a Lipcse a Juventus ellen pályára, ami még a semleges szurkolók számára is csemege lesz. A következő hónap végén sorra kerülő mérkőzés még csábítóbb lesz, Gulácsiék otthon próbálják meglepni a jelenlegi futballvilág egyik topklubját, a Liverpoolt. És hogy mi következik ezután? Az Aston Villa és a Sporting elleni mérkőzések. Mondani sem kell, ezeken a találkozókon mi is ott leszünk. További szavak feleslegesek, nézzétek meg a lipcsei meccsekre szóló ajánlatainkat.

Ha pedig a németországi helyszínek helyett máshová utaznátok, izgalmas opció Belgrád, ahová novemberben szintén ellátogatunk. A szerb fővárosba ugyanis a világhírű FC Barcelona érkezik és teszi próbára a Crvena Zvezda csapatát. Ha bármilyen kérdésetek van, írjatok nekünk, és mi örömmel segítünk!