Dupla mérkőzés a szabad ég alatt: New York eleget tesz az elvárásainak

Olvasási idő: 4 perc

Ilyen már rég volt: az NHL ugyanis bejelentette, hogy a következő szezon alatt három mérkőzést játszanak majd a szabad ég alatt, kettőt egyenesen New Yorkban. A 82 ezer férőhelyes MetLife Stadionja pár napra a hokivilág Mekkájává alakul át. S hogy mit jelent ez, és miért tartsanak velünk erre az utazásra? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

Nagyobb, mint a Winter Classic

A naptárakba már most fel lehet jegyezni a következő időpontokat: 2024. február 17-e és 18-a. Ekkor a New York-i amerikai foci csapatok (Giants és Jets) otthona nagy átváltozáson fog keresztül menni. A  82 500 férőhelyes arénában két jégkorongmeccset rendeznek: New Jersey Devils – Philadelphia Flyers és NY Rangers – NY Islanders.

Ezek a szabad ég alatti meccsek eltérnek a klasszikus Winter Classic-tól, ami január 1.-én kerül megrendezésre a Seattle-i stadionban, amely nem egészen 48 000 nézőt tud befogadni. New Yorkban tehát dupla akkora élményben lesz része a kilátogatóknak.

forrás:: frontofficesports.com/foto: Brad Penner (USA TODAY Sports) – MetLife Stadium

Az is kiemelendő, hogy a négy résztvevő közül három New York-i csapat, tehát saját szurkolóik előtt lépnek jégre. Nem kérdés, hogy a teltház és a fergeteges hangulat garantált. Az utolsó férőhelyig megtelő MetLife Stadion ezzel az eseménnyel a 3. helyre lép fel a leglátogatottabb NHL mérkőzések történelmében, melynek Önök is a részesei lehetnek.

A New York-i utazás sokaknak egy megvalósult álom

Az amerikai hangulatot nem csak a mérkőzéseken, hanem már a Nagy Almába érkezéskor is megtapasztalhatják. New York az a desztináció, ahová nem elég egyszer elmenni. A felhőkarcolók városának életérzése mindig változó, de az itt eltöltött 5 nap alatt igyekszünk olyan fakultatív programokkal készülni, hogy a maximumot hozzuk ki az utazásból.

Mindig emlékezni fognak arra a pillanatra, amikor megérkeznek New Yorkba, és először megtekintik a nyugati félteke legmagasabb épületeinek panorámáját. Manhattanben ajánljuk megtekinteni a két legnépszerűbb kilátópontot: az One WTC-t vagy az Empire State Buildinget. Sétáljanak egyet a zöld színben pompázó, varázslatos zugaival és mókusokkal teli Central Parkban, de a Brooklyn Bridge-en is keljenek át, amely a világ legnevezetesebb hidai közé tartozik. S ha ez nem lenne elég, vegyenek részt egy hajóúton a szimbolikus Szabadság-szoborhoz.

Az este folyamán mindenképp érdemes elmenni a Time Square-re, amely több száz színű reflektorfényben pompázik és enni egy kiváló amerikai hamburgert. Ha pedig kíváncsiak a Manhattan szívében található legkeresettebb stadionra, akkor semmiképp se hagyják ki a Madison Square Gardent.

Végre korlátozások nélkül, verhetetlen áron

2019 óta először válik mindenki számára elérhetővé az NHL. Már semmilyen covid-korlátozás nem gátolja meg az embert, hogy Amerikába utazzon. 2023.05.12-étől ugyanis megszűnt a koronavírus járvány miatt bevezetett közegészségügyi vészhelyzet az Egyesült Államokban. Az országba való belépéshez vízumra és érvényes útlevélre van már csak szükség.

Ha rajonganak az NHL-ért, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy már most jelentkezzenek a februári utazásra. Ilyen korai szakaszban a repülőjegyek, a belépőjegyek és a szállások is olcsóbbak.

🔥 Két NHL mérkőzés a szabad ég alatt 🏒