Hamarosan Prágába érkezik az NHL: 4 ok, amiért ott a helyed!

Olvasási idő: 4 perc

Hamarosan újabb hokiünnepre kerül sor Prágában. Miután a cseh válogatott megnyerte az idei jégkorong-világbajnokságot, az O2 Aréna októberben NHL-es csapatokat lát vendégül. Ha ez még nem keltette fel az érdeklődéseteket, íme további négy ok egy prágai utazáshoz!

Kövessétek közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

Prága

Prága városa már önmagában is jó ok egy utazáshoz. Mivel a mérkőzéseket pénteken és szombaton rendezik, akár egy egész hétvégét is eltölthettek a városban. A lehetőségek korlátlanok: térjetek be egy korsó sörre a híres U Fleků sörözőbe, nézzétek meg Szent Vencel szobrát a Vencel téren, csodáljátok meg az Orloj csillagászati órát az Óváros téren. A meccs után pedig menjetek el egy kóstolóra a legendás Kozička étterembe!

A hokiláz május óta töretlen Csehországban, és érdemes a saját bőrünkbön megtapasztalalni ezt a hangulatot.

Simon Nemec, a New Jersey Devils védője (Fotó: chw-dumpling)

Az NHL már visszatérő vendégnek számít, korábban 2008-ban és 2010-ben két meccset, 2019-ben egyet, 2022-ben pedig ismét két mérkőzést rendeztek a cseh fővárosban. A legelső alkalommal a Tampa Bay Lightning és a New York Rangers csapott össze kétszer egymással, két évvel később a Boston Bruins a Phoenix Coyote-tal játszott párosmérkőzést. 2019-ben egy meccset játszott a Chicago Blackhawks és a Philadelphia Flyers, legutóbb pedig a Nashville Predators és a San Jose Sharks tette tiszteletét a cseh fővárosban két találkozó erejéig.

Bele a közepébe

A második ok is egyértelmű: az NHL hazája az amerikai kontinens, és bár az európai „turnéˮ néha furán alakul, ezúttal a New Jersey Devils és a Buffalo Sabres biztosan a legerősebb csapatával érkezik Prágába. A magyarázat egyszerű. Míg Svájcban és Németországban felkészülési meccseket játszanak, addig a cseh fővárosban sorra kerülő két mérkőzés egyben az NHL 2024/25-ös szezonjának nyitánya lesz. Vérre menő csatára számíthatunk!

Ukko-Pekka Luukkonen, a Buffalo Sabres kapusa (Fotó: Buffalo Hockey Now)

Mindkét csapat maximálisan komolyan veszi az összecsapást, hiszen a pontokat rögtön a szezon elején is érdemes gyűjteni. Ráadásul a New Jersey és a Buffalo is komoly elvárásokkal vág neki az idei évadnak, és egészen biztosan nem azért repülnek át az óceánon, hogy aztán pont nélkül térjenek haza.

Sztárok a jégen

A jégen várhatóan ott lesz több sztár és közönségkedvenc is. A hazai szurkolók elsősorban a New Jersey Devils színeiben szereplő, kétszeres Stanley Cup-győztes Ondřej Palátnak szurkolhatnak, míg a közeli Szlovákiából sokan Šimon Nemec és Tomáš Tatar kedvéért utaznak majd a mérkőzésekre. A Devilsből nem hiányozhat Jack Hughes sem, aki az előző szezon 13. legproduktívabb játékosa volt a ligában. A túloldalon a legtöbben arra kíváncsiak, hogy Alex Tuch visszatér-e a 2022/23-as szezonban mutatott remek formájához, amelytől tavaly egyértelműen elmaradt.

Tomáš Tatar, a New Jersey Devils játékosa (Fotó: USA Today, Charles LeClaire)

A két csapat legjobbjai:

New Jersey Devils: Nico Hischier, Jack Hughes, Jesper Bratt, Ondřej Palát, Timo Meier, Dougie Hamilton, Jakob Markström, Šimon Nemec, Luke Hughes

Buffalo Sabres: Rasmus Dahlin, Owen Power, Tage Thompson, JJ Peterka, Alex Tuch, Dylan Cozens, Zach Benson, Henri Jokiharju, Ukko-Pekka Luukkonen

Az O2 Arénát a jégkorongra teremtették

Az O2 Aréna hivatalosan multifunkcionális, de egyértelműen a jégkorong otthonának számít, ahol a Sparta Praha mindig telt ház előtt játssza hazai mérkőzéseit. A 2024-es világbajnokság is azt mutatta, hogy az aréna tökéletes hely a jégkorong számára, és nemcsak a cseh érdekeltségű meccseken van nagyszerű hangulat. Ne habozzatok, éljétek át ti is az NHL élményt Prágában egy remek szurkolói környezetben!