Különleges élmények Londonban: programajánló angol bajnoki mérkőzések mellé

Olvasási idő: 4 perc

London a futball egyik fellegvára. A városban és vonzáskörzetében nem kevesebb mint hét Premier League klub székel, de több Championshipben szereplő csapatnak is az otthona. Nem csoda, hogy egyre több futballszurkoló szeretné felfedezni a várost.

Kövessétek közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

A nagy klubok, mint az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham, a patinás csapatok, mint a Fulham, a West Ham és a Crystal Palace, a feltörekvő Brentford, vagy a déli irányban autózható közelségben található Brighton – mindegyik felsorolt csapat mérkőzése könnyedén beiktatható a programba egy londoni kiruccanás során.

Néhány tipp a városnézéshez

Útjaink viszont nemcsak a futballról szólnak. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a szurkolóknak a mérkőzések előtt is izgalmas programokban legyen részük, hogy a stadionból távozva ki tudják pipálni a bakancslistás helyeket, és hogy lehetőségük legyen egy helyi kocsmában, sörözés közben megbeszélni a meccset. Előszeretettel fedezzük fel a kultúrális emlékhelyeket, szívesen próbáljuk ki a helyi gasztronómiát, és igyekszünk minél több szórakoztató programot ajánlani, hogy ügyfeleink felejthetetlen élményben részesüljenek, és egyúttal kedvet kapjanak az újabb látogatáshoz.

Tower Bridge, a Big Ben és a Buckingham-palota azok a londoni látványosságok, amelyeket a legtöbben jól ismerünk. Szeretnénk viszont néhány olyan izgalmas helyet is figyelmetekbe ajánlani, amelyek nem feltétlenül a turistakalauzok legelső oldalán szerepelnek.

#1 A Millennium Bridge és a Szent Pál-székesegyház

A Millenium Bridge egy gyalogos híd a Temzén, amelyet 2000-ben adtak át, innen ered a neve is. Modern, egyedi tervezésének köszönhetőn a turisták és az influencenerek körében nagyon népszerű. A híd sok filmben megjelenik, legikonikusabb szerepe talán a Harry Potter és a Félvér Herceg elején van, amikor Voldemort halálfalói megsemmisítik.

A híd közelében, északi irányban található a Szent Pál-székesegyház (St. Paul’s Cathedral), a két látványosság így gyakran szerepel közös fotókon. A székesegyház a londoni püspök székhelye. Több történelmi esemény helyszíne, itt zajlott Viktória királynő legtöbb születésnapi ünnepsége, itt volt Sir Winston Churchill gyászszertartása és itt házasodott össze Diana hercegnő és Károly walesi herceg 1981-ben.

#2 Outernet

Gyerekekkel indultok Londonba? Akkor az Outernet a tökéletes választás! Csak kiléptek a Tottenham Court Road állomásról és már ott is vagytok. A 2022-ben átadott Outernet nemcsak egy épület, hanem komplexum: egy virtuális szórakozónegyed, amely villámgyorsan London egyik leglátogatottabb helyévé vált. Egy multimédiás tér, ahol a világ legnagyobb LED-képernyői találhatók, és ahol az innovatív technológiák, a művészet és a szórakozás találkozik tökéletes harmóniában.

#3 The Scoop

Egy igazán különleges helyen töltenétek az estét? Figyelmetekbe ajánljuk a The Scoop amfiteátrumot a Temze és a Tower Bridge közelében. A Scoop a More London névre keresztelt modern negyed része, és elsősorban arról híres, hogy tökéletes kilátást nyújt London több ikonikus látványosságára.

Nyáron szinte minden napra akad itt egy kulturális program. Egy sör mellett élőzenét hallgathatunk, színházi előadásokat és filmeket nézhetünk a szabad ég alatt, miközben a háttérben ott pompázik a Tower Bridge. A párizsi olimpia alatt a hely szurkolói zónává alakult, ahol mindenki a kedvenc sportolóinak szoríthatott a kivetítőkön.

#4 British Museum

Londonban sok múzeumba ingyenes a belépés, és a British Museum is közéjük tartozik. A hely rendkívül népszerű, így valószínűleg nem lehet megúszni a sorbanállást, de általában gyorsan halad a sor és néhány perc alatt be lehet jutni. A British Museumot 1753-ban alapították, a nyilvánosság számára pedig hat évvel később nyílt meg. Több mint 8 millió tárgy található itt a világ minden tájáról, köztük a híres rosette-i kő, amelynek köszönhetően sikerült megfejteni az egyiptomi hieroglifákat. Külön említést érdemelnek az Elgin-márványok, amelyek az athéni Parthenónból származnak, és tulajdonjoguk évszázadokon át vitákat gerjesztett Nagy-Britannia és Görögország között. A múzeum ikonikus dizájnnal és látványos belső térrel rendelkezik, és Európa legnagyobb fedett udvarával, a Nagy Udvarral büszkélkedik.

London a futball egyik bástyája – Premier League, Championship, FA-kupa, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Konferencia Liga – mindegyik sorozatban rendeznek itt mérkőzéseket. Emellett London az a hely, ahol biztosan nem fogtok unatkozni a meccsen kívül sem, és ahová többször is érdemes visszatérni, mert minden egyes alkalommal egy újabb arcát mutatja.