Kylian Mbappé a Real Madridhoz igazolt: új galaktikus korszak kezdődik Spanyolországban?

Olvasási idő: 5 perc

Amit már évek óta találgattak, 2024 júliusában valósággá vált: Kylian Mbappé a Real Madrid játékosa lett. A francia csatár és a világ egyik legjobb játékosa a spanyol bajnokot, egyben a regnáló Bajnokok Ligája győztest fogja erősíteni. Vajon új korszak kezdődik, amely galaktikus méreteket ölt?

Kövessétek közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

3…2…1…Hala Madrid!

Amikor Kylian Mbappé megszólította a Real Madrid szurkolóit, hogy kiáltsák vele együtt a hagyományos Hala Madridot, mindenki számára egyértelmű volt a Santiago Bernabeu stadionban, hogy ettől a pillanattól kezdve valami különleges dolog történik. Több mint 80 ezer szurkoló köszöntötte a spanyol fővárosban a Királyi Gárda új támadóját. Ez a szám még Cristiano Ronaldo 2009-es bemutatásán is túltesz.

Mbappé 25 évesen egyértelműen világklasszis labdarúgó. 2022-ben nemcsak Nasszer Al-Khelaifi klubelnök, hanem Emmanuel Macron francia elnök is rábeszélte, hogy maradjon a Paris Saint-Germainben. Idén viszont már eljött az ideje annak, hogy továbblépjen. „Csodálatos itt lenni. Sokáig arról álmodtam, hogy egyszer a Real Madridban játszhatok, és most ez valósággá vált. Szeretnék köszönetet mondani Florentino Pérez klubelnöknek, aki a kezdetektől fogva hitt bennem” – nyilatkozott Mbappé, aki a 9-es számot fogja viselni a spanyol fővárosban (újabb párhuzam Cristianóval).

forrás: The Independent

A Real Madrid volt az egyértelmű választás

„Sok ajánlatom volt, de az is egyértelmű volt, hogy ha elhagyom Párizst, akkor Madridba jövök. Egy pillanatig sem kételkedtem ebben. Több csapattársam a francia válogatottból, de például Vinícius Jr. is azt mondta nekem, hogy a világ legjobb helyére jövök” – idézi a PSG volt játékosát a New York Times című amerikai lap.

Érdekesség, hogy Mbappé szabadügynökként érkezik a Real Madridhoz, de ne higgyük, hogy ezáltal a madridiak ingyen kaparintották meg játékjogát. A nullás átigazolási összeghez ugyanis hozzá kell adni a játékosnak és az ügynöknek járó bónuszokat, valamint a busás fizetési igények is ide tartoznak. A nap végén azonban mindez megéri Florentino Pérezéknek, hiszen a francia kilences számú meze már most is őrülten fogy.

Maximális elvárások

Kylian Mbappé úgy érkezik a spanyol fővárosba, mint az elmúlt évek egyik legjobb labdarúgója. Ebből fakadnak a szurkolók felől a hatalmas elvárások. A Real Madrid a spanyol bajnokság és a Bajnokok Ligája címvédője, bármelyik kupasorozatban indulnak, mindig a végső siker a cél. A francia számára hamarosan jön az első kihívás – augusztusban máris megnyerheti első trófeáját, amikor az Európa-liga győztes Atalanta ellen lép pályára az Európai Szuperkupában.

A párizsi 19. kerület szülöttjének nem okoz gondot a reflektorfény. A PSG-nél és a francia válogatottban is vezéregyéniségnek számít, a csapatkapitányi karszalagot is magára öltötte. A 25 éves csatárnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy Madridban is sikeres legyen, de csak a gyakorlat fogja megmutatni, hogy sikerül-e neki. Sokan Cristiano Ronaldóhoz hasonlítják őt. „Cristiano a nagy példaképem, mindig is az volt” – mondta Mbappé, de igyekszik elkerülni az efféle összehasonlításokat.

A La Liga új életre kel

Miután Cristiano Ronaldo távozott a Real Madridtól, majd Lionel Messi is elbúcsúzott az FC Barcelonától, a spanyol bajnokság elvesztette húzóneveit. Az ilyen nagy nevek távozása minden klubot, minden bajnokságot megtörne, és ez alól a spanyol sem volt kivétel. Több kritikus is azt állította, hogy még a legendás El Clásico-nak sincs már olyan hangulata, mint egy évtizeddel ezelőtt. A generációváltás természetesen időbe telik. Annál is inkább, ha az előző nem csupán Messiről és Ronaldóról szólt, hanem Xaviról, Iniestáról, Puyolról, Xabi Alonsóról, Sergio Ramosról vagy Benzemáról is.

De a 2024/2025-ös szezonban a La Liga első osztályú focit ígér. A Real rendelkezésére áll Mbappé, Vinicius, Rodrygo vagy Bellingham, az FC Barcelona olyan fiatal szupertehetségekre építi csapatát, mint Lamine Yamal, Pedri vagy Gavi. És ki tudja, talán még a bilbaói Nico Williams is Katalóniába igazol. Az Ibériai-félsziget labdarúgása tehát egyre nagyobb lendületet vesz, amihez hozzájárul a válogatott sikere a 2024-es németországi Európa-bajnokságon. Kattints az alábbi bannerre, és tudj meg mindent, amit La Liga-ajánlatunkról tudni kell.

 

Tekintsétek meg élőben Kylian Mbappé játékát a Real Madrid színeiben a 2024/2025-ös bajnoki szezonban! További információkért kattintsatok 👇