Megáll az idő, ha a Real Madrid a pályára lép. A futball varázsa Spanyolországban

Olvasási idő: 3 perc

Elgondolkoztak már valaha azon, hogy milyen lenne egy híres-neves futballóriás mérkőzését figyelemmel követni abban a városban, ahonnan a klub voltaképpen származik? Mi testközelből tapasztaltuk meg mindezt Madrid városában.

Kövessék közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

Míg a Real Madrid Münchenben lépett pályára, mi Madridban voltunk

Úgy esett, hogy a Bajnokok Ligája első elődöntőjének az idején (Bayern München – Real Madrid 2-2) a spanyol fővárosban tartózkodtunk. Ha hazai pályán játszott volna a Királyi Gárda, akkor most minden bizonnyal az új Santiago Bernabeu stadionról olvasnák élménybeszámolónkat (fotó lent). Carlo Ancelotti játékosai azonban Bajorországban léptek a pályára, ott igyekeztek közelebb kerülni a BL-döntőhöz.

Ezért döntöttünk úgy, hogy a madridi utcák forgatagában, egyik éttermében követjük majd figyelemmel a mérkőzést. A spanyol szurkolókról és elkötelezettségükről eddig is sokat tudtunk, de teljesen más volt látni, saját bőrünkön tapasztalni mindazt a sodró lendületet, ami abban a percben felszabadult, ahogy a játékosok megjelentek a képernyőn.

Nincs ennél fontosabb

Amikor a Real Madrid játszik, az avatatlan szem számára könnyen tűnhet úgy, mintha megállná az idő a spanyol főváros egyes részein. Miért? Mert nincs fontosabb a játéknál. Már több órával a mérkőzés kezdete előtt rengetegen tűnnek fel az utcán, büszkén viselve a klub mezeit. Nem számít, hogy férfi vagy nő, nyugdíjas vagy fiatal gyermek. Mindenki szurkol, nemtől és kortól függetlenül. Szurkolók tömegei vándorolnak egyik helyről a másikra, asztalt keresve számos bárban, étteremben, hogy együtt kövessék, élvezzék a mérkőzést.

Mert az összecsapás közvetítése a szórakozóhelyek számára kötelező, az óriási képernyők a nézők számára bónuszok. Érdekesség, hogy egyes helyek már hat-hét óra magasságában megtelnek, akkor is, ha a kezdés csak későbbre (esetünkben este kilenc órára) esik. Talán mert a Real Madrid játékát nem csak a klub elhivatott szurkolói, de az Atletico, a Getafe vagy az FC Barcelona rajongói is figyelemmel kísérik. Amikor a Real Madrid játszik, mindenki figyel.

A nagy hármas: sör, tapas és foci

A zsúfolásig megtelt szórakozóhelyek többségénél az emberek sokszor asztalhoz sem jutnak, így ki-ki ott talál magának helyet, ahol épp tud. Nemegyszer épp a lépcsőkön. Sokan azonban le sem ülnek, állva, lélegzetvisszafojtva figyelik, hogy mi történik a pályán. Elsőre talán meglehetősen szokatlan, de amint felvesszük a hely, a történések ritmusát felejthetetlen élményben lehet részünk.

Nem stadionfoci. Valóban nem. De mindenképp valami olyasmi, amit érdemes legalább egyszer megtapasztalni az életben. Mert az emberek szurkolnak, kiabálnak, vitatkoznak, és nem csak a Real, a Bayern, de sokszor épp a játékvezető teljesítményét is kielemzik. Mindezek mellett pedig literszámra folyik a sör, és fogy a hagyományos tapas valamint paella.

Nem számít, hogy ki honnan jön, itt a sportnak megvan a maga nemzetközi nyelve. Az emberek élvezik a futballt, és voltaképpen ez a játék elsődleges célja, nem igaz? Így tehát, ha a jövőben olyan városban találja magát, ahol a világ egyik TOP klubja játszik – akár idegenben, akár otthon – érdemes testközelből megtapasztalni, hogy milyen is ez.