Nemcsak Messinek, a belgáknak és a horvátoknak is ez lehet az utolsó esélye az aranyra

Olvasási idő: 3 perc

Az idei világbajnokság első számú témája Cristiano Ronaldo és Lionel Messi lehetséges “utolsó tánca”, mindkét sztár válogatottja a kiemelt favoritok között szerepel. Ugyanakkor vannak más nemzetek is, akiknek szintén ez lehet az utolsó esélyük arra, hogy történelmet írjanak.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

Portugáliát és Argentínát mindig ki szoktuk emelni, ha világbajnokságra kerül sor, ezúttal azonban más megközelítésből tesszük ezt. Ez ugyanis az utolsó lehetőség mindkét legendának, hogy megerősítsék státuszukat a történelem legjobb játékosai között. A keret összetételét nézve Argentína nagyobb esélyekkel indul, ám Portugália a 2016-os EB-n egyszer már megmutatta, hogy nem szabad lebecsülni őket. A témáról tovább az alábbi linken olvashatsz, mi pedig menjünk is tovább!

👉The Last Dance – Messi és Ronaldo utolsó világbajnoksága következik

forrás: sportingnews.com

Belgium elvesztegetett generációja?

A belga válogatott az elmúlt évtizedben mindig nagy reményekkel vágott neki az éppen aktuális világversenynek, hiszen olyan játékosokat vonultatott fel, mint Eden Hazard, Romelu Lukaku vagy épp Kevin de Bruyne. Míg a 2014-es világbajnokság egyfajta bemelegítésnek számított, addig a soron következő, oroszországi vb-n már legalább a döntőig kellett volna eljutniuk. A bronzérem csak keserédes vigasz volt számukra.

A mostani vb tehát a belgák utolsó esélye lehet, s jó előjelnek számít, hogy Thibaut Courtois élete formájában véd, Kevin de Bruyne továbbra is a csúcson van, ahogy az elmúlt években gyengélkedő Eden Hazard is formába került az utóbbi időben. S a jelenleg sérüléssel bajlódó sztárcsatár, Romelu Lukaku felépülésére is van még remény.

A harcos horvátok most is kellemetlen ellenfelek lesznek

Horvátország remekül szerepelt a Nemzetek Ligájában, hiszen nemcsak uralta a csoportját, de bejutott a negyeddöntőbe is. A horvátok a dánokat, a franciákat és az osztrákokat is megelőzték, s mellettük szól az is, hogy az olyan legendák, mint Modric, Perisic vagy épp Vida, már igencsak benne vannak a korban, így ők is nagyobb motivációval futhatnak majd neki a 2022-es világbajnokságnak – amely nagy valószínűséggel az utolsó lesz számukra.

Noha a fiatal és feltörekvő játékosok, mint Livakovic, Gvardiol vagy Pasalic, még nem rendelkeznek akkora nemzetközi tapasztalattal, a már rutinosnak számító Mateo Kovacic-csal kiegészülve a horvátok erős csapatot tudhatnak maguknak. A kérdés már csak az, vajon ez a korban vegyes társaság újabb sikeres szereplést zár majd, vagy az öregek szomorú búcsúját látjuk majd?

https://youtu.be/msgUQ37B4eU

Mit várhatunk Uruguaytól?

Nem mehetünk el szó nélkül Uruguay mellett sem, hiszen a dél-amerikaiaknak nem volt könnyű dolguk a selejtezők során, ám végül az utolsó négy győzelemnek köszönhetően a harmadik helyen végeztek Brazília és Argentína mögött.

A csapat azonban meglehetősen túlkoros. Már nem számítanak a világbajnokság sötét lovának úgy, mint évekkel ezelőtt (emlékezzünk csak a 2010-es világbajnokságra). Inkább egy felzárkózó csapat, amelyből hiányzik a feltörekvő generáció.

A fiatalabb generáció képviseletében azért megtaláljuk a Liverpool egyik sztárját, Darwin Nuňezt, a Real Madrid kiváló formában játszó középpályását, Federico Valverdét, esetleg a Tottenhamben alapember Rodrigo Bentancurt. Rajtuk kívül többnyire idősebb, tapasztalt játékosok alkotják az uruguayi keretet: Suárez, Cavani, Muslera, Godín vagy Cáceres. S bár a névsor jól hangzik, ezek a játékosok már inkább a múltat képviselik, mintsem a jelent.

forrás: liverpooloffside.sbnation.com