Óriásklubok csatája a Bajnokok Ligájában, izgalmas mérkőzések várnak a Ferencvárosra

Olvasási idő: 2 perc

Szerző: Tamás Adam

Isztambulban kisorsolták a 2022/2023-as európai kupasorozatok csoportköreit. A Bajnokok Ligája „halálcsoportja” az utolsó játéknapig izgalommal teli lesz, a Ferencvárosra pedig komoly mérkőzések várnak az Európa-ligában.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

„Régi” ismerősök csapnak össze a BL-ben

A legtöbb csoport kiegyensúlyozottnak tűnik, egy viszont mindközül kiemelkedik. Csütörtök este Yaya Touré közreműködésével sorsoltak a BL-ben, volt csapatát pedig egyenesen a „halálcsoportba” húzta ki. A C csoportba idén a Bayern München és a Barcelona mellé az Inter Milan és a cseh Viktoria Plzeň került. Ezzel pedig eldőlt, hogy Robert Lewandowski alig távozott Münchenből, egyből utazhat vissza, már a Barcelona színeiben, Thomas Müller nem sokat habozott, Twitteren már üzent is jóbarátjának. S bár a Plzeň-nek nem sok jót jósolnak, az esélytelenek nyugalmával hazai pályán akár képesek lehetnek megszorongatni a három nagycsapatot.

Lewandowskihoz hasonlóan Erling Haaland is volt csapata ellen készülhet, a G csoportban ugyanis a Manchester City mellett a Sevilla, a Borussia Dortmund és az FC Köbenhavn szerepel.

A címvédő Real Madrid viszonylag könnyű sorsolást kapott, a német RB Lipcse, az ukrán Shakhtar Donetsk és a skót Celtic Rangers ellen borítékolható a továbbjutásuk. A madridi szurkolóknak további örömhír, hogy Karim Benzema lett a 2021/2022-es év legjobb férfi játékosa. Érdemes még megemlíteni, hogy a Shakhtar Donetsk hazai mérkőzéseit Lengyelországban, a Legia Varsó stadionjában játssza majd.

A többi csoportot elemezve a következő figyelemre méltó összecsapásokat láthatjuk majd: AC Milan – Chelsea, PSG – Juventus, Liverpool – Napoli.

Az idei katari világbajnokság miatt rapid sebességgel zavarják le a csoportküzelmeket, az első fordulóra szeptember 6-án és 7-én kerül sor.

👉 Bajnokok Ligája ajánlatainkat ezen a linken keresztül találjátok majd, 08.27. és 09.01. között igyekszünk minddel elkészülni 🏆

forrás: Sports Illustrated

A szurkolói hangulattal nem lesz gond a Ferencváros csoportjában

Az Európa-liga 2022/2023-as szezonja összeforr magyar érdekeltségekkel. A finálét a Puskás Arénában rendezik majd, így a csoportkör sorsolásában Gera Zoltán segédkezett, aki a budapesti döntő nagykövete is egyben. A pályán pedig a rekordbajnok Ferencváros próbál meg minél jobb eredményt elérni.

forrás: MTI/AP/Emrah Gürel

A selejtezők során hullámzó teljesítmény nyújtott a csapat, a Crvena Zvezda, az AS Monaco és a Trabzonspor ellen ez már valószínűleg nem fér bele. Az biztos, hogy a szurkolással nem lesz gond, s ha pedig sikerül pontokat, győzelme(ke)t szerezni, akkor elérhetővé válhat az Európa-liga, vagy az Európa Konferencia Liga kieséses szakasza is.

Ami az angol és az olasz csapatokat illeti, az Arsenal, a Manchester United, a Lazio és a tavalyi Európa Konferencia Liga győztes AS Roma kedvező csoportokat kaptak, amelyből nem kérdés, hogy tovább kell(ene) jutniuk.

👉 Európa-liga ajánlatainkat ezen a linken keresztül találjátok majd, 08.27. és 09.01. között igyekszünk minddel elkészülni 🏆

forrás: uefa.com

FociTour – szeretem a focit