Öt ok, amiért idén érdemes La Liga-meccsekre utazni

Olvasási idő: 3 perc

Európa-bajnok játékosok, szórakoztató támadófoci, Mbappé első idénye Madridban és a fenomenális Lamine Yamal, aki visszaszerezné a bajnoki serleget az FC Barcelonának – izgalmasnak ígérkezik a spanyol La Liga új szezonja. Minden bizonnyal ez az évad is a kihívó katalánok és a címvédő, sztárokkal teletüzdelt Királyi Gárda versenyfutásáról fog szólni.

Kövessétek közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg:

Facebook Instagram TikTok

Messi és Ronaldo összecsapása már a múlté, de az El Clásico idén ismét óriási figyelemre számíthat. Barcelonában egy szupertehetségekkel teli generáció van feltörekvőben, Lamine Yamal, Gavi és Pedri fiatalos lendületét elöl a tapasztalt Robert Lewandowski rutinja egészíti ki. Íme öt tippünk, miért érdemes Spanyolországba utazni focimeccsekre!

1. Kylian Mbappé

A legnagyobb figyelemre kétségkívül Kylian Mbappé számíthat a ligában. A francia válogatott csapatkapitánya már régóta lázban tartotta a Real Madrid szurkolóit, de a nyáron végre megvalósult az álomtranszfer. Mbappé a kilences mezt kapta a Királyi Gárdában, amelyet a francia támadó példaképe, Cristiano Ronaldo is viselt egy ideig Madridban. A szezon elején egyébként a Mbappé mezek minden eladási rekordot megdöntöttek a Realnál.

Vinícius Junior–Mbappé–Rodrygo támadóhármas mögött olyan tehetségek várnak a bizonyításra, mint Arda Güler és Endrick – ez félelmetes minőségről árulkodik.

2. Lamine Yamal

Ő volt a 2024-es Európa-bajnokság legnagyobb sztárja, hatalmas szerepe volt a spanyol aranyérem megszerzésében. Sokan azt remélik, hogy idén Barcelonában is összejön neki a nagy áttörés, és ideális esetben a vezérletével a katalánok akár vissza is hódíthatják a bajnoki címet. A La Masia akadémia ontja magából a tehetségeket, de a legendás Lionel Messi szintjét egyelőre még csak megközelíteni sem tudta senki. Yamal erre képes lehet. 2023 áprilisában, a Betis elleni bajnokin mindössze 15 évesen és 9 hónaposan debütált az élvonalban, amivel rengeteg rekordot megdöntött, többek között az FC Barcelona történetének legfiatalabb játékosa lett.

 

3. A felújított Santiago Bernabéu

A Bernabéu vitán felül Európa egyik legmodernebb futballstadionjává vált. Behúzható tető, behúzható játéktér és kifogástalan szolgáltatások – ez a színvonal valóban méltó a jelenlegi Real Madridhoz. A stadion felújítása több mint 575 millió euróba került, most már a legszigorúbb előírásoknak is megfelel és 85 ezer ember befogadására képes. Fontos, hogy a Santiago Bernabéu folyamatosan bevételt generáljon, így a stadion rendszeresen otthont ad a jövőben több világsztár koncertjének is. A Real a stadion bevételeinek 70 százalékára számíthat, és az előrejelzések szerint ez akár évi 150 millió eurós pluszt is hozhat a konyhára.

4. Az Atlético izgalmasabb, mint valaha

Az Atlético Madrid a legutóbbi szezonban kisebb meglepetésre csak a 4. helyen zárta a La Ligát, ezért a klub vezetősége a nyáron minden követ megmozgatott, hogy megerősítse a csapatot. Bár Morata elhagyta az Atléticót, de Madridba igazolt Julián Álvarez, Sörloth és friss Eb-győztes Le Normand is, ráadásul hoszzú huzavona után még Gallagher megérkezett a Chelsea-től. Egy dolog biztos: Diego Simeone vezetőedző nem a távolból akarja követni a Real Madrid – FC Barcelona kettőst. A Cívitas Metropolitanóban idén is fergeteges hangulatra és hatalmas csatákra van kilátás.

5. Világszínvonalú foci után nyaralás a tengernél

Nincs is jobb, mint csobbanni egyet a tengerben, inni egy koktélt a parton és megkóstolni a híres paellát, majd este meccsre menni. Spanyolországban tökéletesen össze lehet hangolni a családi nyaralást egy focimeccsel. Izgalmasan hangzik, ugye? Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, gyertek velünk Spanyolországba! Idén különösen megéri, hiszen a címvédő Real Madrid és a trónkövetelő FC Barcelona között izgalmas harcra van kilátás. És akkor még ott van a meglepetésre készülő Atlético, de a Betis, a Real Sociedad, a Bilbao, a Villareal és a Girona is okozhat izgalmakat.