Indítsuk stílusosan 2024-et: Angol bajnoki meccsek, európai kupasorozatok

Olvasási idő: 4 perc

A 2023/2024-es szezon teljes lendülettel zajlik. A csapatok már most rengeteg mérkőzést lejátszottak, de a java még jócskán hátravan. Az évnek ebben az időszakában főleg az angol bajnokságban van meccsdömping, a klubok minőségi keretei most mutatkoznak meg igazán. 2024-ben viszont már most feljegyezhető három olyan utazás, melyek során garantált az életre szóló élmény. Lássuk hát, hová érdemes velünk tartani az újévben.

Kövesd közösségi oldalainkat, ahol további érdekességeket osztunk meg.
Facebook és Instagram

Kezdjük a naptári évet Angliában

Anglia a futball hazája, így nem meglepő, hogy a Premier League-ben akár néhány nap alatt is mérkőzések garmadáját láthatjuk. Egy ilyen lehetőség kínálkozik januárban is, szóval, ha úgy döntötök, hogy Északnyugat-Angliába utaztok, akkor három nap alatt két mérkőzést élhettek át a labdarúgás legerősebb bajnokságából. A Newcastle United január 13-án a bajnoki címvédő Manchester Cityt, napjaink egyik legerősebb klubját fogadja. Egy napra rá pedig már a helyszín Manchester vörös oldala, konkrétabban az ikonikus Old Trafford. A Vörös Ördögök a Tottenham Hotspur ellen szeretnék otthon tartani mindhárom pontot.

Dátum: 2024. január 13-15.

Dupla mérkőzés: Newcastle – Manchester City, Manchester United -Tottenham (repülővel) 

Nem mindennapi olaszországi utazás

Február második felében megkezdődnek az egyenes kieséses küzdelmek az európai kupasorozatokban. A sorsolás megtörtént, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében két-két olasz és spanyol csapat küzd meg egymással. Február 20-án Milánóban kezdünk, a tavalyi győztes Inter Milan ellenfele az Atlético Madrid lesz. Másnap Nápoly felé vesszük az irányt, mivel összecsap egymással a regnáló olasz és spanyol bajnok. A Napoli – FC Barcelona mérkőzésre már most sokan kíváncsiak. Zárásképp pedig megtekintjük az Európa-liga egyik legizgalmasabb párharcának visszavágóját, az elmúlt években komoly csatákat vívó AS Roma folytatná jó sorozatát a holland Feyenoord ellen. Ha imádjátok az olasz focit, akkor tartsatok velünk Olaszországba!

Dátum: 2024. február 20-23.

Tripla mérkőzés: Inter Milan – Atlético Madrid, Napoli – FC Barcelona, AS Roma – Feyenoord (repülővel) 

Ha már BL, akkor jöjjenek a spanyolországi visszavágók

Kapcsolódva a második utazási tipphez, most ejtsünk pár szót a visszavágókról is. Márciusban Spanyolország két legnagyobb városába látogatunk, hogy a helyszínen figyeljük, melyik csapatok örülhetnek a továbbjutásnak. Először a barcelonai Olimpia Stadionban tesszük tiszteletünket, ahol az utolsó pillanatig parázs csata várható. Március 13-án pedig Madrid az állomás, ahol egy kellemes városnézés után következik a Los Colchoneros – Nerazzurri összecsapás.

Dátum: 2024. március 12-14.

Dupla mérkőzés: FC Barcelona – Napoli, Atlético Madrid – Inter Milan (repülővel)